Ρούλα Πισπιρίγκου: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή αν κριθεί ένοχη

Το θρίλερ της Πάτρας δεν έχει τέλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή με τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο να κάνει λόγο για μια σπάνια υπόθεση στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

«Είναι μία ποινική υπόθεση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί. Είναι ένα έγκλημα απεχθές και σπάνιο», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Mega τονίζοντας ότι η κατηγορούμενη αν κριθεί ένοχη είναι αντιμέτωπη με 18 χρόνια φυλάκισης.

Ο ίδιος τόνισε πως όλα δείχνουν ότι η 33χρονη δεν θα έχει μία δίκαιη δίκη, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν στηθεί τηλεδικαστήρια με τηλε-δικαστές και τηλε-ετυμηγορίες.

«Τα αρμόδια όργανα του ΕΣΡ παρακολουθούν απαθώς, ενώ ο θεσμικός του ρόλος είναι να διασφαλίζει τα αντίθετα. Ως δικηγόρος εγώ το υφίσταμαι, γιατί σε άλλη σοβαρή υπόθεση, με τον Πέτρο Φιλιππίδη η κοινή γνώμη τον έχει κρίνει ένοχο και όταν τολμάει κάποιος να τον υπερασπιστεί δημόσια διαπομπεύεται από τους υπόλοιπους», είπε.

«Όταν η κοινή γνώμη νομιμοποιείται να ενδιαφέρεται για ένα έγκλημα που έρχεται κόντρα με την ανθρώπινη φύση, γιατί η μητέρα σαν προστάτης και λέαινα μετατρέπεται σε δήμιο. Όσο και να λέμε ότι οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη, είναι ουτοπία. Ο δικαστής θα πρέπει να σταθεί στη δικονομική αλήθεια, δηλαδή όσα αναδεικνύονται ως αποδεικτικά στοιχεία μέσα από τη δικογραφία», δήλωσε.

«Η ομολογία του κατηγορουμένου είναι η βασίλισσα των αποδείξεων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομολογία αρκούν τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία να δέσουν την υπόθεση και να δείξουν την ενοχή.

Εάν κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου τότε η ποινή της είναι ισόβια κάθειρξη, το οποίο σημαίνει ότι θα μείνει τουλάχιστον 18 χρόνια στη φυλακή.

Πηγή: newsit.gr